Het Canadese luchtruim, deel 1.

Tijdens mijn reis door Canada heb ik veel verschillende vogels gefotografeerd. De afgelopen tijd heb ik geprobeerd om alle vogels te determineren. Inmiddels weet ik van bijna elke soort wat zijn Engelse en/of Nederlandse naam is.

In dit eerste overzicht zie je verschillende foto’s van vogels die ik in Canada ben tegengekomen.

Persoonlijk ben ik erg trots op mijn foto´s van de Breedstaartkolibrie. De foto´s zijn kwalitatief niet van het hoogste niveau, omdat ze uit de hand geschoten zijn en ik de Breedstaartkolibrie maar één keer gezien heb. Ondanks dat zien de foto’s er best heel aardig uit.Zelf had ik nooit verwacht dat ik de kolibrie zou kunnen vastleggen.

Breedstaartkolibrie, vrouw

Breedstaartkolibrie, vrouw

Breedstaartkolibrie, vrouw

Breedstaartkolibrie, vrouw

Breedstaartkolibrie, vrouw

Breedstaartkolibrie, vrouw

De Amerikaanse Zeearend is de grootste roofvogel die ik tijdens mijn reis heb gefotografeerd. Jammer genoeg heb ik deze prachtige volwassen Zeearend maar één keer gezien. Meer dan een snelle foto was helaas niet mogelijk. Toch erg leuk dat ik deze Amerikaanse Zeearend wel heb weten vast te leggen.

De Amerikaanse Zeearend.

De Amerikaanse Zeearend.

De Visarend heb ik meerdere keren gezien in Canada. In Jasper National Park kreeg ik de kans om de Visarend  van redelijk ‘dichtbij’ te fotograferen. Wanneer je de Visarend van zo dichtbij ziet, zie je pas goed hoe mooi en krachtig hij is.

De Visarend.

De Visarend.

De Visarend.

De Visarend.

In Nederland kan de Pestvogel ’s winters waargenomen worden, wanneer hij in kleine getallen door ons land trekt. In Canada komt de Cedarpestvogel frequenter voor. Helaas ben ik de Pestvogel in Nederland nog nooit tegengekomen.

De Cedarpestvogel.

De Cedarpestvogel.

De Cedarpestvogel.

De Cedarpestvogel.

De Canadese Taigagaai wordt in Canada ook wel de ‘Grey Jay’ of de ‘Whiskey Jack’ genoemd. Hij is familie van de Nederlandse Gaai.

De Canadese Taigagaai.

De Canadese Taigagaai.

Bij het Maligne Lake kwam ik de Grote Geelpootruiter tegen. Deze vogel liep rustig in het water te scharrelen terwijl ik een foto probeerde te maken.

De Grote Geelpootruiter.

De Grote Geelpootruiter.

Deze Gouden Grondspecht leeft in tegenstelling tot zijn soortgenoten voornamelijk op de grond. Met zijn lange tong eet hij graag mieren van de grond. Toevallig heb ik hem ook in een boom weten vast te leggen.

De Gouden Grondspecht.

De Gouden Grondspecht.

De Gouden Grondspecht.

De Gouden Grondspecht.

De Canadese Gans mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Ondanks dat het ook geen enkel probleem is om de Canadese Gans in Nederland op de foto te zetten.

De Canadese Gans.

De Canadese Gans.

 

In het tweede deel komen de kleinere vogels aan bod.