Net zo nat als de bevers.

Vol goede moed reed ik vanmiddag na mijn werk richting het gebied waar ik regelmatig bevers ga spotten. Helaas verdween het zonnetje vlak na mijn aankomst en ging het regenen. Vrij snel begon het zo hard te regenen dat ik mijn regenjas moest uittrekken en om mijn camera heen moest vouwen om schade te voorkomen. Met als gevolg dat mijn lagen kleding in behoorlijk tempo drijfnat raakten.

Later op de avond werd mijn doorzettingsvermogen en geduld gelukkig flink beloond. De bevers lieten zich goed zien aan het begin van de schemering. Ze waren zelfs zo rustig en ontspannen dat ze mij nauwelijks leken op te merken. Een enkele keer stopten ze even met hun bezigheden om te luisteren naar de sluiter van mijn camera. Gelukkig accepteerden ze dit geluid snel en gingen ze verder hun eigen gang.

De Bever komt aan het begin van de schemering uit zijn burcht.

De Bever komt aan het begin van de schemering uit zijn burcht.

De situatie leent zich uitstekend voor een close-up.

De situatie leent zich uitstekend voor een close-up.

Vlak voor mijn voeten steekt de Bever het paadje over.

Vlak voor mijn voeten steekt de Bever het paadje over.

Het is zo rustig dat deze Bever rustig wat plantjes begint te eten terwijl hij heel dicht in mijn buurt is.

Het is zo rustig dat deze Bever rustig wat plantjes begint te eten terwijl hij heel dicht in mijn buurt is.

Vlak na de eerste Bever verdwenen is komt ook de tweede uit de burcht. De Bever verdwijnt echter wat sneller in het water dan de andere Bever. Dit vind ik echt niet erg want een Bever zo dichtbij zien zwemmen is een bijzonder gezicht. Over tientallen meters kan ik de Bever met mijn camera volgen, voor hij uiteindelijk onder water verdwijnt.

Ook deze Bever houdt even stil voor een close-up.

Ook deze Bever houdt even stil voor een close-up.

De Bever zwemt rustig langs en maakt er een mooie show van.

De Bever zwemt rustig langs en maakt er een mooie show van.

Uiteindelijk zie ik de Bever een tijdje later nog even langskomen. Nu verdwijnt hij echter snel onder water.

Uiteindelijk zie ik de Bever een tijdje later nog even langskomen. Nu verdwijnt hij echter snel onder water.