Een paar daagjes Veluwe.

In de eerste week van de meivakantie zijn we een paar dagen naar Eerbeek geweest. Tijdens deze dagen was er gelukkig voldoende tijd om wat rond te zoeken naar wild op de Veluwe. Inmiddels ben ik al verschillende keren op de Veluwe geweest, maar heb ik nog nooit fatsoenlijk Wilde Zwijnen in het wild kunnen fotograferen. Afgelopen jaar was ik een keer dichtbij maar het resulteerde niet in mooie foto’s. Nu de lente is begonnen is de kans om wild te spotten groter, kortom een prima moment om je geluk nog eens op de proef te stellen.

Omdat het overdag veel zou regenen en het absoluut geen wandelweer was, besloten we een bezoekje te brengen aan het Aardhuis. Vanuit de schuilhut bij het Aardhuis valt regelmatig wild te fotograferen. Eenmaal aangekomen werd ons verteld dat de Edelherten en Damherten bijna gevoerd zouden worden. Hierdoor kwamen ze het bos uit en ontstond er een mooie gelegenheid om de herten te fotograferen. Natuurlijk is dit niet gebruikelijk in het wild, maar het was wel een mooie kans om deze dieren eens op de foto te zetten.

Het Edelhert.

Het Edelhert.

Het Edelhert.

Het Edelhert.

Het Edelhert.

Het Edelhert.

Na ons bezoek aan het Aardhuis besloten we om een pannenkoekje te gaan eten in Apeldoorn. ’s Avonds in de schemering hadden we een ‘safari’ gepland en hoopten we om Wilde Zwijnen te spotten. Na een tijdje rondrijden zag ik ineens een aantal Zwijnen wroeten in een weiland tussen de bossen. Jammer genoeg stonden ze op een enorme afstand. Zorgvuldig zijn we door het bos naar de Wilde Zwijnen toe geslopen. Gelukkig merkten zij ons door de wind niet op tot we aan de rand van het bos verschenen. Vanaf deze positie konden we foto’s maken van de Zwijnen zonder dat ze zich al te veel van ons aantrokken.

Het Wilde Zwijn.

Het Wilde Zwijn.

Het Wilde Zwijn.

Het Wilde Zwijn.

Het Wilde Zwijn.

Het Wilde Zwijn.

Na een paar minuten fotograferen hebben we de Wilde Zwijnen met rust gelaten en zijn we verder gereden. Toen we bij een wildscherm kwamen hadden we opnieuw geluk. Achter het scherm op een grasvlakte stond een rotte Wilde Zwijnen met jonge dieren.

Het Wilde Zwijn.

Het Wilde Zwijn.