IJsberen in Blijdorp

Al geruime tijd kom ik regelmatig in Diergaarde Blijdorp. Elke keer geniet ik weer van alle verschillende dieren in de tuin. Het liefst breng ik mijn tijd door in het oude gedeelte van de dierentuin. In mijn ogen heeft dit deel van de tuin veel meer sfeer dan het nieuwe gedeelte. Tevens zitten mijn favoriete Afrikaanse dieren allemaal in dit deel van de dierentuin. Wanneer ik aankom ik Blijdorp loop ik dan ook altijd vrij snel door naar het oude gedeelte. Na mijn afgelopen bezoek moet ik toch eerlijk bekennen dat ik mijn rondje naar het oude gedeelte iets ga verlengen. Het IJsberenverblijf kan ik na mijn laatste bezoek niet meer overslaan.

De IJsberen gaven de afgelopen keer een unieke show weg pal voor het grote kijkscherm. Ze speelden samen met een groot stuk plastic en stoven achter elkaar aan door de verschillende verblijven, waarna ze een enorme duik in het water namen. Dit schouwspel duurde ongeveer een uur en zorgde voor veel vertier bij de IJsberen en de bezoekers.

Vanaf nu zal ik mijn rondje dierentuin verlengen door het IJsberenverblijf mee te nemen op mijn route.

De IJsberen spelen samen met een stuk plastic.

De IJsberen spelen samen met een stuk plastic.

Alle trucs worden uit de kast gehaald.

Alle trucs worden uit de kast gehaald.

Rennen en duiken.

Rennen en duiken.

Elkaar onderwater drukken hoort er ook nog bij,

Elkaar onderwater drukken hoort er ook nog bij.

Hoppa....

Hoppa….

Terug voor revanche....

Terug voor revanche….

En na lang spelen en stoeien is drijven natuurlijk heerlijk!!

En na lang spelen en stoeien is drijven natuurlijk heerlijk!!