Missie Kuifmees.

Het mooie aan vogels fotograferen is dat er verschrikkelijk veel verschillende vogels zijn om voor de lens te krijgen. Als beginnend hobbyfotograaf zie ik het dan ook als een uitdaging om zo veel mogelijk verschillende vogelsoorten te verzamelen.

Dit keer keer stond de Kuifmees bovenaan mijn wensenlijstje. Op verschillende plekken had ik gelezen dat de Kuifmees veel gezien werd rond deze vogelhut.

De Kuifmees is een klein vogeltje dat veel voorkomt in naaldbossen. Je kunt de Kuifmees gemakkelijk herkennen aan zijn statige kuif op de achterzijde van zijn kop. ’s Winters eet de Kuifmees vooral zaden, in dit deel van het jaar laat de Kuifmees zich dan ook regelmatig voor de vogelhutten zien.

De Kuifmees.
De Kuifmees.

Naast de Kuifmees waren er nog verschillende andere vogelsoorten te bewonderen rond de hut. Het sombere winterse weer maakte het echter lastig om alle vogels goed vast te leggen.

De Pimpelmees.
De Koolmees.
Het Roodborstje.
De Boomklever.
De Buizerd.