Een hereniging met een oude bekende.

Het was inmiddels alweer ongeveer twee jaar geleden dat ik voor het laatste uitgebreid ben gaan fotograferen in Klein Profijt. Vol goede moed had ik mijzelf op mijn oude vaste plaatsje geïnstalleerd. De uren vlogen voorbij terwijl de standaard vogels (Wilde Eend, Krakeend, Blauwe Reiger, Meerkoet, Fuut ect.) zich over de plas bewogen.

Een Wilde Eend met haar kleintjes.

Mijn hoop om een IJsvogeltje of een Bever te zien verdween langzaam als sneeuw voor de zon. Tot ik ineens in de verte wat rimpels in het water zag ontstaan. Langzaamaan kwam er een klein kopje van een Bever dichterbij gezwommen.

Langzaam komt de Bever mijn richting op zwemmen.

Gelukkig wist ik ondanks het vallen van de schemer toch nog een paar fotoś van de Bever te schieten voor hij onder water verdween om pas weer een heel eind verder boven water te komen.

De laatste glimp van de Bever voor hij onder water dook.