The Dutch Big Five

Tegenwoordig hoef je niet meer naar Afrika om de ‘Big Five’  te kunnen fotograferen. Staatsbosbeheer heeft een eigen ‘Grote Vijf’ samengesteld uit dieren die je in Nederland in het wild kunt vinden en fotograferen.

Hieronder zie je een overzicht van mijn favoriete foto’s van de Nederlandse Grote Vijf.

De Zeehond.

De Zeehond.

De eerste foto is van de Zeehond, de foto is gemaakt tijdens een excursie van Staatsbosbeheer op de Grevelingen. Helaas was ik op dit moment nog niet in het bezit van mijn Sigma 150-500 lens, wellicht probeer ik deze dieren nog eens te fotograferen met mijn nieuwe lens.

Het Edelhert (mannetje).

Het Edelhert (mannetje).

Deze tweede foto heb ik genomen bij het uitzichtpunt vlakbij het Aardhuis. Een prachtige plek om rustig foto’s te maken van de grootste herten uit de Nederlandse natuur.

De Bever.

De Bever.

De derde foto van de Bever heb ik genomen in Klein Profijt. Ik ben trots op deze foto omdat ik de Bever zelf opgespoord en gefotografeerd heb in dit natuurgebied zonder hulp van derden.

De Ree.

De Ree.

De vierde foto is van de Ree, deze foto is genomen in de duinen bij Rockanje. De Ree verscheen spontaan op mijn pad tijdens een wandeling door dit prachtige gebied. Tot nu toe is dit de enige Ree die ik heb kunnen vastleggen op foto. Hopelijk komen hier in de toekomst nog veel meer foto’s bij.

Het Wilde Zwijn.

Het Wilde Zwijn.

De vijfde en laatste foto van de Nederlandse Grote Vijf heb ik genomen in de bossen rondom Hoog Soeren. Ver tussen de bomen waren deze Wilde Zwijnen net zichtbaar. Met een beetje geluk wist ik precies 2 foto’s te schieten voor de Zwijnen verdwenen waren. Hopelijk maak ik binnenkort nog eens betere foto’s van de Wilde Zwijnen.