The Big Five

Veel mensen denken dat de naam ‘The Big Five’ afgeleid is van de meest gevaarlijke of grootste Afrikaanse dieren. Dit is echter niet het geval, de naam komt oorspronkelijk van de jagers. The Big Five zijn de dieren die het meest lastig te vangen/schieten zijn. The Big Five bestaat uit de volgende dieren.

Hieronder zie je mijn favoriete foto’s van de Afrikaanse Big Five.

De leeuw

De leeuw.

Tot mijn vakantie in Kenia (2013) had ik nog nooit mannetjes leeuwen in het wild gezien. Dit stond dan ook erg hoog op mijn wensenlijstje. De ‘close encounter’ met deze twee prachtige mannetjes leeuwen is er dan ook één die ik niet snel zal vergeten.

Het Luipaard.

Het Luipaard.

Een luipaard spotten in het wild is een moment om te koesteren, omdat deze dieren veelal onopgemerkt een gebied inkomen en weer verlaten. De kans dat je twee luipaarden tegelijk tegenkomt in paartijd is dan ook nihil.

De neushoorn

De Neushoorn.

Deze witte neushoorn kwam ik op mijn eerste reis in Etosha N.P. (Namibië) tegen. Door de jaren heen ben ik nog maar sporadisch neushoorns tegengekomen. Dus elke ontmoeting met een neushoorn is weer speciaal.

De olifant

De Olifant.

Deze olifant in Chobe N.P. (Botswana) vond dat de jeep een beetje te dichtbij kwam en liet merken dat hij hier niet van gediend was.

De buffel

De Buffel.

Vanaf een boot op de Chobe rivier (Botswana) konden we dicht in de buurt van deze buffel komen. Buffels zijn erg indrukwekkende dieren die je toch niet te dichtbij moet tegenkomen (zie album, “Door het oog van de naald 1”).